28-09-2021

Tipy pro učení a zapamatování německé slovní zásoby.

Studium němčině slovní zásoby je důležité pro každého studenta jazyků a musí být hlavní součástí každého kurzu Německy, který chcete absolvovat. Jaké jsou dobré způsoby jak se učit a především si zapamatovat a používat anglickou slovní zásobu? Čtěte dále a získejte několik užitečných tipů!

Používejte společná témata

Studovat a snažit se zapamatovat si dlouhý seznam nesouvisejících Německy slovíček je náročné a nepříliš užitečné. Zkuste se místo toho učit a procvičovat nová slovíčka, která mají společné téma. Najděte si například slovíčka, která popisují váš domov, nakupování, věci, které vidíte v práci. Učení pak bude logické, snadné a zábavné.

Nepřekládejte

Prvotním instinktem mnoha studentů je přeložit nové slovo do svého rodného jazyka, ale takový postup je nejrychlejším způsobem, jak zapomenout význam nového slova. Nejlepší způsob, jak se naučit nové slovo, je vidět ho v kontextu – může jít o vizuální nebo zvukový příklad. A pokud z kontextu význam nepochopíte, zkuste si nejprve přečíst definici v Německy nebo si přečtěte nějaká synonyma. Překlad si nechte až jako úplně poslední možnost. Chcete-li si věci uvést do souvislostí, najděte si videa, filmy nebo knihy, které hovoří o určitém tématu, a prohlédněte si, která slova se v nich neustále objevují.

Přečtěte si

Skvělým způsobem, jak si zopakovat slovíčka, která již znáte, a naučit se nová, je čtení. Čtením nemyslíme dlouhý roman, ale spíše články, povídky, zprávy, příspěvky na sociálních sítích atd. Ujistěte se, že jste si vědomi své úrovně, abyste mohli číst věci, kterým dokážete porozumět. Snažit se přečíst finanční článek ve Wall Street Journal může být pro někoho, kdo se právě začal učit Němčina, trochu obtížné.

Stanovte si priority

Angličtina má ve srovnání s některými jazyky překvapivě velkou slovní zásobu, ale počet slov, která pravidelně používáme, je poměrně omezený, což je pro vás dobrá zpráva. O to důležitější je zaměřit se při studiu na ten druh každodenního jazyka, který skutečně potřebujete.

Procvičujte!

Jakmile se naučíte nová slovíčka, musíte je používat znovu a znovu, protože pouze používáním jazyka vám utkví v paměti. Poté, co uvidíte novou slovní zásobu prezentovanou v jejím přirozeném kontextu a následně si ověříte její pochopení ve cvičení, nezapomeňte jít ven a procvičit si to, co jste se naučili. Pokud uděláte pouze první krok, aniž byste své znalosti uplatnili v praxi, nová slovíčka téměř okamžitě zapomenete.