30-06-2022

Jak se naučit německy bez námahy?

Je možné naučit se německy bez námahy?

Je možné naučit se německy bez námahy? Odpověď zní ano, nebo téměř ano! Pro velkou část populace je výuka němčiny spojena se školními metodami výuky, které jsou příliš teoretické, nudné a málo propojené s reálnými podmínkami jazykové praxe. I když učení jazyka samozřejmě vyžaduje určité úsilí, může probíhat plynule, spontánně a přirozeně. Zde jsou naše tipy, jak se naučit německy bez námahy, nebo téměř bez námahy!

Nová metoda pro snadné učení němčiny

Akademická výuka němčiny zanechala v bývalých studentech špatné vzpomínky a často i mezery. A to z dobrého důvodu, němčina je živý jazyk, který se má učit praxí. Tak jste se naučil česky, že?

Pro obnovení výuky němčiny vyvinula Škola němčiny Praha jedinečnou metodu, která čerpá inspiraci z procesu učení se mateřskému jazyku. Tato metoda zaměřená na mluvené slovo umožňuje studentům všech věkových kategorií a úrovní rychlý pokrok díky množství cvičení a zábavných aktivit.

Tempo a program kurzu jsou přizpůsobeny vašim omezením a výchozí úrovni, abyste mohli postupovat svým vlastním tempem, aniž by vás to odradilo. Jediné "úsilí", které budete muset vynaložit, abyste dosáhli svých cílů? Respektujte tempo kurzu, které s vámi bylo dohodnuto!

Učte se německy bez námahy každý den

Přiznejme si, že formální výuku němčiny nelze nahradit, ale je možné výrazně urychlit svůj pokrok zavedením několika dobrých, nenáročných návyků. Je na vás, zda do svého života pozvete Němce. Ať už jste úplný začátečník nebo pokročilejší, čím více se s jazykem setkáte, tím lépe porozumíte jeho mechanismům, přízvukům, intonaci a výslovnosti. To lze provést několika způsoby:

  • Čtení němčiny: samozřejmě knihy, ale ne nutně! Mohou to být také články nebo příspěvky na sociálních sítích.
  • Přečtěte si texty svých oblíbených německojazyčných písní: už máte pocit, že znáte jogurtovou verzi písně jako na dlani, ale pravděpodobně vám přinese velké uspokojení, když k oblíbené melodii připojíte skutečná slova.
  • Přihlaste se k odběru podcastů nebo kanálů YouTube v němčině: vyberte si témata, která vás zajímají, a nebojte se, že zpočátku nebudete všemu rozumět. Vaše zvědavost a vytrvalost budou skvělým motorem rychlého pokroku!
  • Sledujte německojazyčné filmy a seriály ve VOSTu, začněte s českými titulky a až budete připraveni, přepněte na německé titulky.
  • Zapisujte si nová německá slovíčka a výrazy, které slyšíte: pořiďte si sešit a zapisujte si všechna nová slovíčka, na která narazíte, s jejich překladem a kontextem. Slibuji, že tento malý trik dělá zázraky!
  • Mluvit s rodilými mluvčími: nejúčinnějším způsobem je sice vycestovat do zahraničí, ale němčinu je možné procvičovat i s rodilými mluvčími, takže se nestyďte!

Závěrem lze říci, že je možné naučit se německy bez námahy, když se učení stane potěšením! Obměňujte materiály, smiřte se s tím, že budete dělat chyby a že se dvojjazyčnými nestanete během okamžiku: to je náš recept na to, jak zvládnout němčinu bez obtíží.