30-06-2022

Pět tipů a triků pro úspěšné online kurzy němčiny

Online kurzy němčiny vám mohou pomoci udělat výrazný pokrok. Ať už cestujete, studujete v německy mluvící zemi nebo se účastníte certifikace, pro úspěch je důležité osvojit si správné návyky. Zde je pět praktických tipů, jak se učit němčinu online.

Stanovte si dosažitelné cíle

Při zahájení online školení je užitečné znát svou aktuální úroveň němčiny a stanovit si cíle, kterých chcete dosáhnout v různých časových horizontech (jeden měsíc, tři měsíce, šest měsíců). Můžete si stanovit cíle, jako je příprava na zkoušku, dosažení dostatečného pokroku v odborné konverzaci v němčině nebo schopnost vést běžnou diskusi během studia v německy mluvící zemi. Jakmile si stanovíte jasný cíl, můžete udělat vše pro to, abyste v online kurzu němčiny pokročili. Pokud se vzděláváte celý rok, mohou vám to usnadnit střednědobé cíle, jako je osvojování si nových slovíček každý týden.

Výběr vhodného pracovního prostředí

Práce z domova se může zdát na první pohled pohodlná. Ve skutečnosti je velmi snadné ztratit soustředění a efektivitu v průběhu času, když se účastníte online kurzů. Abyste si udrželi motivaci k práci, můžete si pro své lekce vybrat inspirativní prostředí. Můžete si doma, v ložnici nebo v kanceláři vytvořit prostor, který bude celý věnován výuce němčiny. Na jednom místě můžete mít učebnice, německé noviny, mapu Německa nebo německy mluvících zemí, které byste rádi navštívili. K pokroku vám pomůže každodenní práce v klidném a příjemném prostředí.

Ponořte se každý den do německé kultury

Myšlení v němčině je nezbytné pro dosažení významného pokroku v jazyce. Za tímto účelem se můžete pokusit co nejvíce se ponořit do německé kultury. Pokud máte možnost, věnujte 10-20 minut denně opakování základních informací, které vám pomohou zapamatovat si důležité prvky. Poslech hudby nebo audioknih v němčině, ale také sledování filmů a seriálů v němčině vám umožní každodenní ponoření do německého jazyka. Možná by se také vyplatilo zkusit si pravidelně vyměňovat zkušenosti online s rodilými mluvčími němčiny.

Doplňte výuku o další aktivity

Vaše online lekce jsou jen jedním z kroků ke zlepšení vaší němčiny. Ve zbývajícím čase se můžete pokusit najít čas na zopakování svých znalostí a obohacení své kultury. Pro rozšíření slovní zásoby a objevování nových slovíček v němčině budou užitečné externí zdroje, jako jsou německojazyčné dokumenty nebo novinové titulky.

Maximální využití zdrojů platformy

Abyste se mohli den za dnem zlepšovat, je nezbytné co nejlépe využívat zdroje, které máte během dálkového studia k dispozici. Studentům, kteří si chtějí procvičit učivo, mohou být kdykoli k dispozici MCQ, slovníčky a online testy. Doporučujeme, abyste si zapamatovali a upevnili své znalosti tímto způsobem. V závislosti na zvolené formě dálkového studia můžete mít přístup k online platformě pro opakování, která vám umožní pokračovat v procvičování, kdykoli budete mít příležitost.

Pokud chcete v němčině rychle pokročit, můžete se zdokonalit online nebo navštěvovat kurzy ve Škole němčiny Praha, která vám umožní online výuku přizpůsobenou vaší úrovni.